HSP – hoog sensitief persoon

 

 

HSP

‘HSP’ staat voor Hoog Sensitief Persoon. Eindelijk heeft het een naam! Ik hou niet van labels maar deze is voor mij okay! Eén op de vijf mensen schijnt het labeltje ‘HSP’ te dragen. Volgens Elain Aron, schrijfster van het boek ‘Hoog sensitieve personen’, is het onderdeel van een gevoelig zenuwstelsel. Als HSP-er ben ik psychisch gevoeliger dan de doorsnee mens. Ik ben gevoelig voor sferen, voor emoties en stemmingen van andere mensen. Ik ben gevoelig voor pijn, en kan diep geroerd worden door muziek, of door het zien van een mooie film. Ik kan enorm schrikken van harde geluiden, ik kan me soms opgejaagd en onrustig voelen wanneer ik veel moet doen in korte tijd, of wanneer iemand me op de vingers kijkt. Vanuit mijn natuurlijke openheid, is er een sterke verbondenheid met andere mensen, die haarfijn wordt aangevoeld en vanuit mijn hart wordt begrepen.Ik heb het al zo lang ik mezelf ken en omarm het nu, al die karaktertrekken die ik mijn hele leven al heb. Dus … ik kan nu het labeltje, “aansteller, flauwerik, etc” in de prullenbak gooien want dát ben ik niet! Gewoon HSP, what else !

Eedje Happy

Ik ben begonnen met een zoektocht, die leidde tot persoonlijke groei en inzicht en nog steeds! En eigenlijk hoef ik niet te zoeken, ‘het’zoekt mij.

Hoe ga jij nu om met jouw hooggevoeligheid?
Ik help je graag om in je kracht te staan zodat je minder last hebt van al dat gene wat je van anderen oppikt. Ik maak gebruik van Energetische Meditatie en Dru Yoga, die zorgen voor een stevige energetische basis waardoor je weer in balans komt. Het zorgt ervoor dat de emoties en energieën van andere mensen minder effect hebben op jou, waardoor je beter kunt omgaan met drukke en stressvolle situaties.

Er worden regelmatig workshops gegeven,waar het accent ligt op ‘omgaan met jouw gevoeligheid’. Hoe je je kunt beschermen en hoe je in je eigen kracht kunt blijven. Deze workshops zijn laagdrempelig, je hoeft geen ervaring met yoga of meditatie te hebben.

Neem vrijblijvend contact

 

 

Reacties zijn gesloten.