Energetische Meditatie

Meditatie heeft niet alleen het effect dat je er heerlijk door ontspant, ook wordt je jezelf bewust van zaken die in je leven en in je lichaam spelen. Dit is nodig om dingen los te kunnen laten, blokkades te laten verdwijnen en negatieve gevoelens om te zetten in positieve gevoelens. Door meditatie te combineren met energetische oefeningen, kun je energie bewust leren sturen.

Energetische Meditatie is meditatie in actie waarbij je mediteert op je eigen lichaamsenergieën. Je krijgt direct toegang tot je kern en het kan je helpen om jezelf beter te begrijpen.

Hoe werkt het?
Op de wekelijkse meditatiedagen beoefen je verschillende vormen van mediteren in kleine groepen. In de les leer je de energie in en om je heen bewust te ervaren. Je leert contact te maken met je eigen energiestromen en jouw aandacht naar binnen te richten, op je persoonlijke gedachten, emoties en gevoelens.
Energetische Meditatie kan zittend plaatsvinden, maar ook staand of bewegend. De bewegende meditaties zijn afgeleid uit de Dru Yoga en Tai Chi en zijn een voorbereiding op de zitmeditatie. Tijdens de lessen maak je kennis met chakra’s, energetische punten, de aura en mudra’s (houdingen of handgebaren) en leer je ermee werken. Je leert in contact te komen met je innerlijke leven en je leert je ware natuur beter te begrijpen. Je mediteert niet in een hogere, spirituele sfeer, maar gewoon in jezelf, in het hier en nu.

Het resultaat
Door te leren mediteren, kun je een bron van geneeskracht in jezelf aanboren. Door te luisteren naar de signalen van je lichaam en hieraan toe te geven, kun je een hoop ongemak voorkomen. Je leert actieve meditatietechnieken waarmee je thuis zelf verder kunt. De technieken helpen je ontspannen en geven je rust. Een paar minuten meditatie per dag kan al voldoende zijn. Heb je belangstelling in een proefles?

Energetische Meditatie op Maat

Je kunt een 1 op 1 afspraak overwegen wanneer:                                                                                                                          
– de lestijd niet past
– je afgestemde oefeningen zoekt voor een bepaald thema
– wanneer jij je niet kunt ontspannen in een groep
Je de meditatie wilt combineren met een behandeling:                                                                                                                      
o    individuele begeleiding/wandelcoach
o    energetische  lichaamswerk

Energetische Meditatie is bij uitstek geschikt tijdens een herstelperiode. Oefeningen krijg je digitaal toegestuurd zodat je thuis ook aan de slag kunt en verdieping plaats kan vinden.

Maak een afspraak met Edith en ontdek wat Energetische Meditatie voor jou kan betekenen.

 

Reacties zijn gesloten.